BUTIKKSLAKTER
Butikkslakteren bearbeider og selger kjøttprodukter.
Vanlige arbeidsoppgaver for en BUTIKKslakter:
- Bearbeide kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer til salg i butikk
- Ferdigstille produkter til cateringvirksomhet
- Kundeveiledning og salg
I dette yrket må du ha gode kunnskaper om råvarene og hvordan disse tilberedes. Butikkslakteren må også ha gode kunnskaper om alle typer ferskvarer, som for eksempel frukt og grønt, ost- og melkeprodukter og sjømat.
Det er viktig å ha solide kunnskaper om hygiene og renhold, og kjenne til lover og forskrifter som gjelder for faget.
I det daglige jobber butikkslakteren med både håndverktøy og mer avanserte maskiner. Derfor er det også viktig å ha kunnskaper innenfor HMS.
Yrket innebærer en del tunge løft, så du bør være i god fysisk form.
Hvor jobber BUTIKKslaktere?
Som butikkslakter jobber du hovedsakelig i ferskvareavdelingen i større dagligvarebutikker eller spesialforretninger. Du kan også være ansatt i cateringvirksomheter, eller i spesialavdelinger i pølsemakerier eller produksjonsbedrifter.